vrijdag 23 mei 2008

GSM : risico voor zwangere vrouwen


Vrouwen die regelmatig gsm'n lopen meer risico om een kind te baren met gedragsstoornissen. Dat blijkt uit een grootschalige studie op maar liefst 13.000 kinderen, uitgevoerd door de universiteiten van Los Angeles en Aarhus (Denemarken). De moeders van de kinderen werden ondervraagd over het gsm-gebruik tijdens de zwangerschap. De kinderen werden na de geboorte gevolgd tot ze zeven jaar werden. Vormen van hyperactiviteit of andere emotionele problemen werden in kaart gebracht. Daarnaast werd bijgehouden welke kinderen ook zelf regelmatig een gsm gebruikten voor de leeftijd van zeven jaar.

Het onderzoek dateert van eind de jaren '90. Toen was het gsm-gebruik nog niet algemeen. De helft van de vrouwen belde bijna nooit met een gsm. De vrouwen die wel regelmatig belden met een gsm liepen 54% meer risico op het krijgen van een kind met gedragsstoornissen. Effecten konden vastgesteld worden vanaf drie keer bellen per dag. Als de kinderen zelf ook regelmatig de gsm gebruikten, liep het risico op tot 80%.


http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/warning-using-a-mobile-phone-while-pregnant-can-seriously-damage-your-baby-830352.html

Geen opmerkingen: